Valós idejű szociális távfelügyeleti jelzőrendszerünk olyan idős, beteg, egyedülálló vagy szociálisan rászorultaknak készült, akik saját otthonukban, megszokott környezetükben szeretnének maradni, mégis folyamatos odafigyelést igényelnek. A mobil szociális távfelügyeleti jelzőrendszer biztonságérzetet ad használóinak, emellett 24 órán át állandó felügyeletet biztosít a település bármely pontján.

         A szolgáltatás megrendelése előtt egy személyes konzultációt javaslunk, amikor a felügyelni kívánt személy, kedvezményezett adatait, egészségügyi állapotát, valamint az intézkedéshez szükséges értesítendő személyek nevét, elérhetőségeit a távfelügyeleti szoftverbe rögzítjük. A segélyhívó beüzemelését követően az ügyféllel megkötjük a távfelügyeleti szerződést, mellyel kezdetét veszi a szolgáltatás. Diszpécserközpontunk a nap 24 órájában folyamatosan felügyeli és ellenőrzi a védett személy és/vagy kedvezményezettnél lévő készülék műszaki állapotát, valamint a tőle érkező jelzésekre egy előre meghatározott feladat szerint azonnal intézkedik. A segélyhívó készülék az Interneten keresztül folyamatosan kommunikál a távfelügyeleti központtal, ami visszajelzi részére, hogy a segélyhívást a diszpécserszolgálat rögzítette. Adott esetben hangkapcsolat kezdeményezhető az ügyfél és a diszpécserközpont között, amely segítségével pontosan felmérhető a jelzés komolysága az ügyfél fizikai állapota és ez által eldönthető a segítségnyújtás mértéke. Adott esetben az illetékes szervek, mentők azonnali értesítése megtörténik.

        A készülék akkumulátorral üzemel, amely a töltöttség kritikus csökkenése esetén jelzést küld a központnak. Így az üzemeltetőt a készüléken keresztül visszahívhatjuk, hogy azonnal töltse fel a készüléket. Egy speciális karóra segítségével az ügyfél a készüléktől 50 m-es körzetben szabadon közlekedhet, ami hasonlóan a segélyhívó készülékhez szintén nyomógombos funkcióval van ellátva vészhelyzet esetére.