Társaságunk a folyamatos fejlesztés eredményeként bevezette a műholdas járműfelügyeleti szolgáltatást. A GPS-GPRS alapon működő MOHANET fejlesztésű rendszer alkalmazásával megvalósítható a teljes értékű flottakezelés, mely egyrészt gépjármű védelmi, másrészt logisztikai feladatok elvégzését biztosítja.

     A Mercurio Observer flottakezelő szoftver a Mercury TRACK járműfelügyeleti szerver kliens szoftvere, melyet a Mercury TRACK szerver lekérdezésére, valamint a járműfelügyeleti feladatok hatékony elvégzését szolgálja.


A Mercurio Observer feladata

     A Mohanet Navigator készülékektől érkező jelzéseket a Mercury Track szerver feldolgozza, majd az Observer flottakezelő szoftver megjeleníti a beépített térképkezelő segítségével. A diszpécser folyamatosan figyeli a járművektől érkező jelzéseket, melyeket a program a beérkezett események között jelenít meg. A rendszer előre meghatározott üzemi paramétereket figyel. Ha egy készülék nem megfelelő jelzést küld – pl. sofőrazonosítás nélküli gépjármű indítás – akkor a szoftver azonnal riasztási eseményt jelez a diszpécsernek. A riasztási eseményhez tartozó teljes intézkedés végrehajtása egy előre paraméterezett beavatkozási lista alapján történik.

A Mercurio Observer távfelügyeleti szoftver

     A Mercury TRACK szerver üzemeltetését a Mercurio Observer kliens program látja el. A szoftver Windows XP, Vista vagy Windows7 környezetben egyaránt használható, melyhez további kiegészítő programok telepítése nem szükséges, mivel a telepítő csomag tartalmazza az összes szükséges szoftver összetevőt.


A szoftver funkciói

Multi user-es lehetőség: Lehetővé teszi a Mercury TRACK szerveren keresztül több diszpécser munkaállomás egyidejű kiszolgálását.

On-line ügyintézés: A vett GPS koordináták és jármű üzemállapot jelzések azonnal megjelennek az eseménylistában és a hozzá tartozó térképes megjelenítő felületen.

Közös, SQL alapú adatbázis kezelés: A szoftver rendelkezik egy beépített adatbázis kezelő programmal, mely hatékonnyá és biztonságossá teszi az ügyfelek adatainak tárolását, archiválását és előhívását a Mercury TRACK szerverről.

Készülékek paraméterezése: A készülékek paraméterézését külön programmal tudjuk biztosítani.

Biztonságos eseménytárolás: A Mercury TRACK szerver meghibásodása esetén is újra generálhatóak az események a Helios szolgáltatás-felügyeleti szerverek segítségével.

Rugalmas szűrés: A fő képernyőn megjelenített adatokat, egy beépített szűrő segítségével időtartomány, jármű, sofőr, útvonal és készülék szerint lehet rendezni, akár csoportosan, akár egyesével.

Szelektív ügyfélkezelés: A szoftver lehetőséget kínál a beérkező események leválogatására oly módon, hogy a cégek diszpécserei csak a saját járművük felől érkező jelzéseket kezelhetik. Így egy szerver képes kiszolgálni több flottakezelő cég teljes menedzselését külön-külön.

Tool tip: Beépített súgó áll rendelkezésre az ikonok és a gombok közötti egyszerűbb navigációért.

Riasztási jelzések rugalmas paraméterezése

     A járművekbe elhelyezett NAVIGATOR készülékek egyes bemeneteit figyelni lehet. Amennyiben a bemenet egy előre meghatározott állapotba kerül, a szoftver riasztási eseményt küld távfelügyeletünkre, így minimalizálható a káresemények bekövetkezése.