Napjainkban a biztonságtechnika számos megoldást kínál a védett területekre való bejutás megfigyelésére, szabályozására és korlátozására. Erre az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldást a kártyás beléptető rendszer nyújtja.

        Elsődleges feladatai közé tartozik a védett területre történő illetéktelen belépések megakadályozása, illetve a személy- és gépjárműforgalom feletti ellenőrzés biztosítása. Ezáltal meg tudjuk határozni a dolgozók mozgását illetve tartózkodási helyét, így egyszerűen megtalálható a keresett személy az adott területen belül. Az elektronika és a számítástechnika fejlődésének köszönhetően a beléptető rendszerek ma már képesek azonosítani a munkatársakat, adatokat rögzíteni, bérszámfejtést végezni.

        Alkalmazási területe igen széleskörű: lakóházak, irodák, ipari létesítmények, kulturális, sport és egyéb létesítmények számára biztosítja a szabályozott és ellenőrzött személy- és gépjárműforgalmat.

        A beléptető rendszerek leggyakrabban proximity kártya felhasználásával működnek, de egyre nagyobb teret nyernek a biometrikus azonosítóval működő rendszerek is.

        A beléptető rendszerek magas technikai és technológiai színvonallal készülnek, a korszerű technikának köszönhetően magas szintű megbízhatósággal rendelkeznek, hogy megfelelően elláthassák az őrzött területre történő belépések ellenőrzését.